9 grunner til å bruke Shopify Plus som din nettbutikkplattform

9 grunner til å bruke Shopify Plus som din nettbutikkplattform

Når virksomheten din vokser, oppstår behovet for å maksimere potensialet for å skalere virksomheten din. Shopify Plus kan være en viktig faktor i suksessen til virksomheten din, ettersom plattformen tilbyr utallige fordeler for bedrifter, både B2C, men spesielt B2B.

I dette blogginnlegget gir vi deg 9 grunner til at du som B2B-selskap bør vurdere å bruke Shopify Plus i nettbutikken din.

Hva er Shopify Plus? 

Før vi går videre, er det viktig å forklare hva Shopify Plus faktisk er. Shopify Plus er en oppgradering til den nåværende Shopify-løsningen, Advanced. I tillegg til Advanced har Shopify også løsninger som Basic og Professional. Shopify Plus er en bedriftsløsning, men har nøyaktig samme dashbord som de andre løsningene. Shopify Plus skiller seg imidlertid ut ved at du med Plus-versjonen har tilgang til mye mer – den fungerer på samme måte som de andre løsningene, men med Plus-versjonen kan systemet håndtere enda mer og tilpasses mer i retning av de ønskene du måtte ha.

Shopify Plus er spesielt en god løsning for deg som driver et B2B-selskap med en eller flere nettbutikker og som ønsker å utvide virksomheten din – her har du flere muligheter til å skalere slik at du oppnår best mulig vekst i virksomheten din.

Fordeler med Shopify Plus

Nedenfor har vi samlet en liste over fordeler som gjør Shopify Plus spesielt attraktivt for B2B-bedrifter og nettbutikker. Les videre og finn ut om Shopify Plus er noe for deg og din bedrift. Det er imidlertid også viktig å understreke at du enkelt kan skalere virksomheten din uten Shopify Plus. Shopify Plus gir bare mening når du har nådd et visst volum eller har behov som ikke er mulig med den vanlige Shopify-løsningen.

1. Bedre og mer avansert tilpasning

Med Shopify Plus har du muligheten til å tilpasse nettbutikken din med flere og mer avanserte tilpasninger. Du har tilgang til Shopifys programmeringsspråk, Liquid, som lar deg gjøre endringer i nettbutikken din på kodenivå, noe som gir deg enda mer kontroll over nettbutikken din og hvordan du vil at den skal se ut.

 

2. Tilpasning av kassen

Med Shopify Plus kan du fremskynde kassen og dermed forbedre kundens kjøpsopplevelse. Plattformen tilbyr ulike verktøy og funksjoner som kan hjelpe deg med å strømlinjeforme kasseprosessen og gjøre den raskere og mer effektiv. Den store fordelen med Shopify Plus i forhold til kassen er at du kan endre hvordan flyten skal være. Du kan tilpasse selve kassedelen til å fungere mer som du vil ha det i motsetning til den normale Shopify-oppsettet, der du ikke kan endre i kassen. Igjen er det viktig å understreke at kasseløsningen du får i en «normal» Shopify-løsning fortsatt er veldig god. Du bør derfor bare endre i kassen hvis du har et behov som ikke kan løses av den vanlige kasseløsningen.

3. Skalerbarhet

Shopify Plus kan tilpasses nesten som man ønsker det. Det gir mulighet for å øke salget i din bedrift og vokse seg større og bedre, ved å kunne skalere på de områdene man føler er viktige for ens virksomhet. Dette kan inkludere tilpasning av din nettbutikks kasse, som kun er mulig med Shopify Plus. Dette er altså ikke en mulighet hvis du har en av de andre Shopify-løsningene.

4. Flere nettbutikker under 1 konto

Med Shopify Plus får du muligheten til å ha 9 identiske nettbutikker under kun én domene. Dette gir deg muligheten til å lage 9 kloner av din opprinnelige nettbutikk. Denne funksjonen er genial hvis du ønsker å utvide din virksomhet til flere land. Du kan på denne måten ha en nettbutikk i hver region eller land.

I tillegg kan du også bruke denne funksjonen til å opprette en B2B-konsept. Det må imidlertid nevnes at det må være samme merkevare som går igjen på de forskjellige nettbutikkene. Det er derfor ikke egnet for testprosjekter eller lignende, men til gjengjeld sparer denne tilnærmingen deg tid på oppsett og tilpasning av nye butikker, da du bare kan kopiere hele nettbutikken med produkter, kategorier, sider og mer.

5. Ubegrenset trafikk og bedre oppetid

En hjemmeside og nettbutikk er viktig for å kunne håndtere store mengder ordrer. Med Shopify Plus kan du optimalisere opp til 99,9% av din oppetid. Dette sikrer en bedre kundeopplevelse og reduserer risikoen for tapt salg på grunn av nedetid.

6. Enda mer automatisering

Shopify Plus tilbyr et bredt utvalg av automatiseringsverktøy som kan hjelpe deg med å effektivisere din virksomhet. Disse verktøyene inkluderer Shopifys eget automatiseringsverktøy, Shopify Flow, som gir deg muligheten til å automatisere mange prosesser i din nettbutikk, som for eksempel lagerstyring, kundeservice, markedsføring og mye mer. Dette kan spare deg tid og ressurser, slik at du kan fokusere på andre viktige aspekter av din virksomhet.

7. Lavere transaksjonsgebyr

Med Shopify Plus vil transaksjonsgebyret være betydelig mindre enn på de andre løsningene Shopify tilbyr. Med Plus oppnår du et transaksjonsgebyr på kun 0,15%, mens du med de andre kan komme helt opp på 2% i transaksjonsgebyr. Dette kan resultere i betydelige besparelser, spesielt hvis din virksomhet håndterer høye volumer av salg.

8. Dyptgående analyse

Shopify Plus har utvidet sitt dashboard enda mer fra det normale. Du har muligheten til å analysere dataene dine enda mer enn før, og få dataene i sanntid. Dette gir deg muligheten til å ta beslutninger basert på din virksomhets ytelse og kundeadferd på et annet nivå. Med tilgang til avanserte rapporter og analyser kan du enkelt identifisere trender, muligheter og områder som trenger forbedring. Igjen skal det understrekes at Shopifys vanlige rapporteringer er ganske bra, derfor gir Plus mening først når du har nådd en viss størrelse.

9. Omfattende support

Å drive en virksomhet krever mye arbeid, og resultatene kommer ikke over natten. Det samme gjelder for din nettbutikk, både når det gjelder drift, oppsett osv. Derfor kan du med Shopify Plus-abonnement glede deg over å ha en fast onboarding-spesialist som hjelper deg med å bli kjent med plattformen. Du får også tilgang til 24/7 dedikert støtte fra Shopify-eksperter som kan hjelpe deg med eventuelle problemer eller spørsmål du måtte ha.

Er Shopify Plus riktig for meg?

Er du bekymret for om Shopify Plus er overkill i forhold til det du ønsker for din nettbutikk? Da kan du med fordel stille deg selv noen spørsmål før du begir deg ut på Shopify Plus.

Først og fremst er det viktig å definere hvor stor virksomheten din er, og om du trenger en plattform som kan håndtere større mengder trafikk og transaksjoner. Hvis du driver en mindre nettbutikk med lavt salgsvolum, kan det være mer fordelsaktig å velge en av Shopifys andre abonnementsløsninger.

I tillegg bør du vurdere om de ekstra funksjonene og mulighetene er noe du vil ha nytte av i virksomheten din. Hvis du har behov for mer avanserte, men effektive funksjoner, kan Shopify Plus være en god løsning for deg.

Til slutt kan det være en god idé å vurdere om du har ressursene som kreves for å implementere og administrere en Shopify Plus-løsning. Siden Shopify Plus er en mer avansert og kompleks plattform, kan det kreve mer teknisk ekspertise og ressurser å håndtere enn de enklere standardabonnementene Shopify tilbyr. Hvis du likevel ønsker å skalere virksomheten din og komme i gang med Plus-versjonen, hjelper vi deg gjerne med å komme i gang på en god måte.

Vil du komme i gang med Shopify Plus? La oss hjelpe deg!

Hvis du har lest så langt, har du forhåpentligvis tenkt gjennom om du skal implementere Shopify Plus i virksomheten din.

Vi vet at det kan være en vanskelig verden å navigere i når det gjelder nettbutikker. Vi håper likevel at det ovennevnte har hjulpet deg med å få litt klarhet i om Shopify Plus er noe for deg og virksomheten din.

Hvis du trenger råd eller støtte, står vi klar til å hjelpe deg når behovet oppstår. Vi er eksperter på området og hjelper også gjerne med å tilpasse en nettbutikk til deg i Shopify via Pairy, slik at den passer til dine behov og ønsker. Du kan lese mer om vår butikkløsning her.

Hjelp
Resultater
Kontakt oss

  Dit navn (valgfrit)

  Din E-mail

  Din besked

  Vedhæft fil

  Takk for din henvendelse.
  Meldingen er nå sendt.
  Vi hjelper deg så snart som mulig