Kan du bruke Virtual Reality på din nettbutikk?

Kan du bruke Virtual Reality på din nettbutikk?

Virtual Reality blir av mange spådd som det neste store innenfor teknologi, og selv om prisnivået fortsatt er ganske høyt, er potensialet i teknologien stort. Spørsmålet er om du som nettbutikkeier kan få bruk for teknologien i fremtiden? Nedenfor prøver vi å kaste lys over hva du kan bruke Virtual Reality til i din nettbutikk. Selv om prisen på teknologien er for høy til at alle dine besøkende har den, så kan du likevel begynne å tenke på mulighetene som kommer til å eksistere i fremtiden, om den teknologiske utviklingen kommer til å bli som den spås. VR fungerer best om du har behov for å få kunden til et bestemt sted for å virkelig se potensiale i produktet. Dette kan eksempelvis være at eiendomsmeglere ga potensielle kjøpere muligheten for å gå rundt i leiligheten/huset. Dermed ville den potensielle kjøper slippe å måtte reise helt bort til eiendommen. Det kan også være en butikk som selger friluftsutstyr som gir kunden mulighet for å ta utstyret opp på fjellet før kjøp. En tredje mulighet kunne vært en nettbutikk som ga kunden mulighet for å gå rundt i et Showroom (eller en fysisk butikk om den eksisterer), og plukke varene opp og se på dem som man ville ha gjort i virkeligheten. Mulighetene med VR er mildt sagt mange, men vil trolig være en teknologi som er forbeholdt de større butikkene i nærmeste framtid. Utviklingen er dyr, og målgruppen er liten. På sikt kan det likevel helt sikkert bli en spennende mulighet for nettbutikkeiere å utvide deres nettunivers med.

 

Hva med argumented reality?

Det er ikke alle produkttyper som egner seg til å skulle ha sin egen verden, men heldigvis er argumented reality også en fantastisk mulighet. Det er til og med bredt tilgjengelig allerede nå. Verden fikk for alvor øynene opp for å adoptere teknologien da Pokémon Go i sommeren 2016 fikk innpass på smartphone-markedet.
Argumented reality kan være en fantastisk måte å vise det produktet du selger i kundens egne omgivelser. Motsatt av Virtual Reality, trenger ikke brukeren et dyrt VR-headsett, og du kan komme i gang allerede i dag med å bringe kundene nærmere produktet. IKEA har vært blant de første av de store merkevarene til å implementere teknologien. Her kan du bruke deres App til å se produktene i eget hjem. Dermed kan du se hvordan den nye sofaen du vurder å kjøpe, ser ut i egen stue før du kjøper den. AR er også åpenbart når du skal kjøpe tilbehør til ting du allerede eier. Eksempelvis kan dette være at du vil se hvordan nye sommerdekk vil se ut på bilen din før du kjøper dem. Eller om fargen på malingen du gjerne vil ha passer med møblementet du har stående fra før.

 

Konklusjon

Virtual Reality-teknologien er nok ikke helt moden for at du som nettbutikkeier bør begynne å bruke den. Likevel gir den en rekke muligheter såfremt teknologien oppnår den suksessen som blir spådd. Til gjengjeld har argumented reality kommet så langt at den åpner opp for mange spennende dører for nettbutikkeiere. Den gir mulighet for å interagere med kunder online. Det beste av alt er nok at du ikke trenger å bruke en dyr app-løsning for å kunne gjennomføre det. Med Googles fokus på å få VR på nett går det nok ikke lang tid før VR kan kodes inn på samme måte som andre funksjoner i din nettbutikk. Stay tuned!

Hjelp
Resultater
Kontakt oss

  Dit navn (valgfrit)

  Din E-mail

  Din besked

  Vedhæft fil

  Takk for din henvendelse.
  Meldingen er nå sendt.
  Vi hjelper deg så snart som mulig