Slik finner du inspirasjon til nye produkter til din nettbutikk

Slik finner du inspirasjon til nye produkter til din nettbutikk

Enten du allerede har en butikk eller du holder på å starte en, kan du det være vanskelig å finne inspirasjon til nye produkter. Enda vanskeligere kan det være å finne nye produkter som folk faktisk vil kjøpe. Her får du råd fra Google Trends.

Med Google Trends kan du nemlig se hvordan folk søker på Google på et gitt ord eller frase. Eksempelvis powerbanks, som eksploderte i antall søkninger da Pokémon Go ble lansert. Nedenfor kan du se hvordan søkeemnet ”phone power bank” har utviklet seg over tid: det toppet som vist i juli, men om man ser på grafen har det vært en stigende trend over lengre tid. Selv om den har toppet, er interessen fortsatt stor for produktet. Et annet produkt som er trendy og som er ut til å stige er bluetooth høyttaler. Nedenfor kan du se utviklingen i Norge på bluetooth høyttaler. Dette er en trend som kanskje vil stige enda mer om Apple får suksess med å fase ut bruken av aux tilgang (eller kanskje bluetooth høretelefoner). Når du først har funnet et produkt du gjerne vil selge, kan du bli litt mer konkret i din research når du vet hva folk søker på. Om du for eksempel søker på bluetooth høyttaler kan du se nederst hvilke søknader som relaterer seg til dette.

Her kan du blant annet se at folk er interessert i både pris og kvalitet på blutetooth høyttalere, især på hvordan de slår ut på ulike tester. Det kan derfor være lurt å finne en høyttaler som har gjort det bra på slike tester, og inkludere dette i produktbeskrivelsen. Dette prinsippet gjør seg gjeldende for alle produkter. Hvis vi for eksempel tar utgangspunkt i powerbanks, ser relaterte søkninger slik ut:

Her ser du at det er lurt å skrive hvilke telefoner powerbanken er kompatibel med. Selvfølgelig vil de fleste være kompatible med alle telefoner da du kan bruke ladekabelen til egen telefon, men ved å legge til at den fungerer for både Iphone og Android kan du overbevise de usikre.

Vi håper det overstående kan hjelpe deg i gang med å utvide din produktkatalog. Lykke til!

Hjelp
Resultater
Kontakt oss

  Dit navn (valgfrit)

  Din E-mail

  Din besked

  Vedhæft fil

  Takk for din henvendelse.
  Meldingen er nå sendt.
  Vi hjelper deg så snart som mulig